A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

У ТРИБУХІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТ. ВІДБУЛОСЯ МЕТОДИЧНЕ ОБ'ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ, ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Дата: 14.03.2019 09:57
Кількість переглядів: 161

 

28 лютого 2019 року на базі Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося районне методичне об’єднання вчителів української мови і літератури та зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти на тему: «Організація освітнього процесу на уроках словесності та у позакласній діяльності в контексті компетентісного підходу до навчання».

Учасники заходу  практично ознайомилися з досвідом упровадження інноваційних технологій у практику роботи, реалізацією зазначеної методичної проблеми, підвищили власний  фаховий та методичний рівень.

Методичне об’єднання складалось з двох частин: теоретичної та практичної.

Розпочався захід виступом заступника директора з НВР Пискливець Г.І., яка представила вчителів-словесників Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів: Форму Г.С., Іваник Г.І., Нетреб’як Я.Я., Бандусяк Н.І., Кравець Н.В.

Також виступили методисти Бучацького РКМК Максимів С.Ф. та Тилятинська Н.М., які розкрили тему організації освітнього процесу на уроках словесності та в позакласній діяльності  в контексті компетентнісного підходу до навчання.

У рамках теоретичної частини Форма Галина Степанівна розповіла вчителям зарубіжної літератури про використання інтерактивних вправ на уроках зарубіжної літератури з досвіду власної роботи.

Практична частина розпочалась проведення уроку  у 5-А класі Іваник Галиною Іванівною на тему: «Речення, його граматична основа (підмет і присудок)». Урок проведено на високому методичному рівні, учні були активні та гарно працювали.

Після цього Нетреб’як Ярослава Ярославівна провела практичне заняття з елементами тренінгу на тему «Роль  учителя у підготовці до ЗНО в умовах ЗЗСО», де учні 11 класу та запрошені вчителі-словесники уявно побували на ЗНО з української мови і літератури та написали власне висловлення на запропоновані теми.  Після чого ті, хто виявили бажання прочитали свої твори.

Також гості районного методичного об’єднання взяли участь у квесті на тему: «Мовно-літературна мандрівка», який провела Бандусяк Надія Іванівна за участю учнів 10 класу. У журі були Задерей І.І.,Максимів С.Ф., Тилятинська Н.М. 

Квест був цікавий та енергійний, учні із захопленням прямували по маршрутних листах. Перемогу отримали сильніші та спритніші.


Завершилась практична частина майстер-класом від Кравець Наталії Володимирівни на тему: «Використання інтерактивних технологій на уроках української мови і літератури, зарубіжної літератури для підвищення ефективності навчання». Вчителі-словесники навчились складати «хмару слів» у програмі, що допоможе їм при проведенні уроків.

Завершився захід обміном вражень від побаченого, обговоренням шляхів ефективного розвитку творчих та інтелектуальних здібностей учнів, формування ключових компетентностей, необхідних для успішної самореалізації.

Дякуємо вчителям-словесникам Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які доклали зусиль для підготовки районного методичного об’єднання та  усім присутнім за активну участь.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень