A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

У Трибухівській школі урочисто відкрили ресурсну кімнату для дітей з ООП

Дата: 08.04.2019 11:13
Кількість переглядів: 193

05 квітня 2019 року в Трибухівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. відбулось урочисте відкриття ресурсної кімнати.

Ресурсна кімната – це окремий, спеціально облаштований клас для дітей з особливими освітніми потребами, де вони можуть навчатися за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога. В новоствореному класі, в комфортних умовах, діти з особливими освітніми потребами матимуть змогу навчатися та адаптуватися до освітнього процесу, також їм та їхнім родинам надаватимуть психолого-педагогічну допомогу.

В урочистому відкритті ресурсної кімнати взяли участь сільський голова О.І. Ковдрин,  начальник фінансового відділу Нетреб'як М.М., в.о.начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту І.І. Задерей, головний спеціаліст відділу О.В. Бубнів, директор Трибухівського СБК, голова комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я  Качур М.І., працівники Бучацького ІРЦ – психолог Базишин В.А. та логопед-реабілітолог Меньків А.В., директор Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ст. Катеринчук О.Д., вчителі, батьки та діти, що будуть проходити тут навчання.

Гості привітали присутніх з відкриттям ресурсної кімнати та побажали її відвідувачам здоров’я, наснаги, вірних друзів та нових відкриттів.

Також виступила Блаженко Р.М., вчитель індивідуального навчання, та продемонструвала фрагменти відео під час уроків протягом кількох років з її учнем Велещуком Сашею, де видно значний прогрес у навчанні. Слід зазначити, що значну роль тут відіграла тісна співпраця вчителя та батьків.

Всіх присутніх було запрошено оглянути приміщення нової ресурсної кімнати.

Стрічку урочисто перерізали голова Трибухівської ОТГ Ковдрин Олег  та діти, які будуть там навчатись – Велещук Сашко та Федорів Марічка.

Зі словами подяки виступили батьки діток – Велещук Надія та Федорів Оксана.

Під кінець свята усі гості отримали приємні подарунки, які зроблені власноруч дітьми – обереги-підкови.

Станом на сьогоднішній день тривають ремонтні  роботи такої ж ресурсної кімнати у Пишківській ЗОШ І-ІІ ступенів.

Відтепер, завдяки створенню ресурсних кімнат в школах інклюзивна освіта стає ближчою до особливих дітей.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень