A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

У Пишківській ЗОШ І-ІІ ст. проведено День Цивільного захисту

Дата: 22.04.2019 11:22
Кількість переглядів: 160

19 квітня 2019 року в Пишківській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено показовий День Цивільного захисту, на якому були представники відділу освіти, культури, молоді та спорту Трибухівської сільської ради (Задерей Ірина та Бубнів Олена), представники ДСНС в Бучацькому районі.  

У вестибюлі школи представлена виставка літератури, стосовно цивільного захисту населення.

Перед першим уроком проведено шкільну лінійку щодо оголошення плану роботи «Дня Цивільного захисту».

На першому уроці класні керівники 1-9 класів підготували та провели класні виховні години з теоретичної підготовки учнів до дій в разі виникнення загрози терористичного акту, техногенної катастрофи та небезпечних ситуацій. Крім того, учні 8-9 повторили правила поведінки в разі виявлення підозрілих об’єктів та вибухонебезпечних речовин, переглянувши фільм «Небезпечні знахідки».    

З метою відпрацювання екстреної евакуації в разі виникнення надзвичайної ситуації, о 9:55 год. учні за тривожним сигналом покинули школу.


 

Після рапорту про виведення всіх дітей із зони ураження, на ганку школи представники ДСНС в Бучацькому районі провели бесіду з вчителями та учнями школи на тему: «Надзвичайні ситуації» та продемонстрували  показову та навчальну роботу пожежної машини в разі пожежі.


О 11.00 уся школа переглянула презентацію на тему: «Види надзвичайних ситуацій»,  яку коментувала Голик М.В., вчитель основ здоров’я.

Після цього для учнів 5-9 класів у спортзалі школи медичною сестрою Сулим С.В. та учнями було підготовлено та проведено майстер-клас з надання першої долікарської допомоги в разі уражень внаслідок надзвичайних подій. Учні на практиці опрацювали навички   допомоги потерпілим при травмах та нещасних випадках.  

Діти зупиняли артеріальну кровотечу, іммобілізували кінцівки, накладали пов’язки на відкриту рану, надавали допомогу при теплових ударах.

   Учні із захопленням демонстрували свої навички із надання першої медичної допомоги, щоб у будь-який час бути готовими допомогти оточуючим.

Одразу ж після майстер-класу відбувалися спортивні змагання з елементами ЦЗ  між учнями 5-9 класів, які підготували  вчитель фізичної культури – Калашніков І.В., педагог-організатор – Гоцька С.Я., вчитель музичного мистецтва – Мегедин О.П. Членами журі були: Крушельницький В.Й., директор школи, Задерей І.І., в.о.начальника ВОКМС, Бубнів О.В., головний спеціаліст ВОКМС, Пиндиківський В.М., вчитель історії та правознавства.   


 

Під час змагань учасникам довелося випробувати власні сили в веденні м’яча, стрибках у мішку, на спритність, тощо. Також командам довелося спробувати свої сили в перетягуванні канату.

 Показові тренувальні заходи закінчилися підведенням підсумків Дня цивільного захисту, за результатами якого відзначена висока якість та нові підходи в проведенні навчання дітей та дорослих діям в надзвичайних ситуаціях.

 

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Трибухівської сільської ради висловлює вдячність дирекції та працівникам Пишківської ЗОШ І-ІІ ступенів, задіяних в організації та підготовці заходів до Дня Цивільного захисту.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень