A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Минає 5-та річниця від дня загибелі Героя-«кіборга» України - Римара Ігоря Миколайовича

Дата: 28.01.2020 11:25
Кількість переглядів: 202

Минає 5-та річниця від дня загибелі Героя-«кіборга» України - Римара Ігоря Миколайовича, який загинув під час оборони Донецького аеропорту, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України.

                      

27 січня 2020 року на подвір’ї Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася урочиста лінійка, на якій були запрошені учасники АТО, мати загиблого Кузь Ореста Василівна, дружина Олександра, священики громадських релігійних організацій, працівники  Трибухівської сільської ради. Також до дійства долучилися небайдужі односельчани.

 

 

 

 

З 9 листопада 2014 року Ігор брав участь в Антитерористичній операції на сході України. У грудні 2014 року у складі батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади заїхав на територію нового терміналу Донецького аеропорту.

 9 січня 2015 року старший солдат Ігор Римар під час атаки російських бойовиків на новий термінал Донецького аеропорту на блокпості «Ромео» внаслідок влучання пострілу від РПГ-7 отримав тяжкі поранення.

Більше двох тижнів лікарі боролися за життя воїна.

27 січня 2015 року старший солдат Ігор Римар помер у Національному військово-медичному клінічному центрі міста Києва.

Поховали Героя 30 січня 2015 року на цвинтарі у селі Трибухівці, Бучацького району, Тернопільської області.

Нагороджений посмертно,за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету  та територіальної цілісності України, посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня  та «За службу Україні» - відзнака голови Тернопільської обласної  державної адміністрації (2016).

Після урочистої лінійки присутні  пішою ходою відправилися до могили загиблого Героя, де було відправлено панахиду з нагоди 5-ї річниці дня смерті Ігоря Римаря (Кузь). 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень