A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Трагічні дні Революції Гідності, коли злочинна влада розстрілювала власний народ, згадували у Трибухівській ОТГ, вшановуючи Героїв Небесної Сотні.

Дата: 25.02.2019 15:31
Кількість переглядів: 179

 

    Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані на вулицях Грушевського та Інститутській. Віддали життя за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями на небі.

   

    Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими нікого…

 

 

    22 лютого 2019 року в Трибухівському СБК відбувся вечір-реквієм, присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні «А Сотня  Небесна у небо злетіла…».

 

 

 

 

 

 

 

 

   Учні та вчителі Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ст.  презентували драматичне дійство, де висвітлили трагічні події Революції гідності.

 

 

     Юні артисти у сценках відтворили події п’ятирічної давності. Зі сльозами на очах гості заходу переглядали хроніки тих буремних подій, слухали патріотичні пісні, у виконанні учнів школи.

   23 лютого 2019 року у селі Пишківці в приміщенні сільського клубу відбувся вечір-реквієм «Герої не вмирають».

      Брали участь учні школи, молодь села, церковний хор та місцевий ансамбль «Галичанка».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Також була організована книжкова виставка Майдан: «Герої не вмирають».

 

   В програмі вечора звучали пісні та вірші про Небесну Сотню.

 

 

     В неділю, 24 лютого 2019 року, у Трибухівському СБК також відбувся вечір-реквієм. На якому ведучі та учасники нагадали про цілу історичну епоху, яку Україні довелося пережити протягом трьох революційних місяців. Так, 22 листопада 2013 року заява влади про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС сколихнула народ і у містах почали збиратися протестні студентські акції. Злочинна влада вчинила замах на мирний протест студентів у Києві, і десятки протестувальників по-звірячому побили спецпідрозділи міліції. Після цього шоковані побиттям студентів сотні тисяч українців вийшли на Майдан Незалежності, вимагаючи покарання винних і відставки діючої влади.


 

 

 


   Після двох місяців мирних протестів підтримка мітингувальників збільшувалася, а замість того, щоб мирно врегулювати ситуацію, 18 лютого 2014 року влада віддала злочинний наказ: застосувати зброю і зробити зачистку Майдану, використовуючи водомети, бронетранспортери та вогнепальну зброю. У центрі Києва з 18 по 20 лютого розгорталися справжні бої: на очах усього світу влада розстрілювала свій народ. Кров тисяч поранених та сотні убитих стала вироком для злочинної диктатури. Зі сцени наголосили, що душі загиблих відійшли у небеса, але вони завжди житимуть у народній пам’яті, адже Герої - не вмирають.

 

 

 

 

 

   Учасники цього вечора згадувати про події п'ятирічної давності, про ті страшні дні, години, хвилини, які відбувалися в Києві на Хрещатику... від перших мирних протестів студентів у столиці та брутального їх розгону із жахливими побоями, супротив громадськості задля захисту прав та свобод, гарантованих Конституцією. Гідність, Відданість та Патріотизм, які сьогодні засяяли новими гранями, стати своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

   Після закінчення вечора-реквієм усі присутні приєдналися до спільної молитви біля Хреста в центрі села Трибухівці.

 


 

   «Небесна Сотня» полягла за нас, за щасливе майбутнє наших дітей відстоюючи гідність, соціальну справедливість. Вони вірили - у перемогу добра над злом, правди - над неправдою та кривдою. Надією - на краще майбутнє для своєї рідної землі. Любов'ю - до України, справжніми синами якої вони були , є і будуть.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень