A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Військово-патріотичні розваги у Трибухівській ТГ

Дата: 19.10.2021 16:31
Кількість переглядів: 165

       14 жовтня – важлива дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів українців. Саме в цей день українці відзначають великі свята - Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна й День захисника і захисниці України.

       З метою гідного вшанування пам'яті та героїчних вчинків тих, що берегли та захищають кордони нашої держави, відродження національних традицій, національно-патріотичного виховання сучасного покоління у громаді проводилося святкове дійство у програмі якого було:

- відкриття заходу;

- військово-патріотичні розваги, а саме:

  • Стройовий впоряд
  • Медсестри
  • Снайпер
  • Конкурс майстерних художників
  • Стрибки жабкою
  • БурхливийВільховець
  • Гра розуму
  • Чи вміють козаки співати
  • Приготуй козацьку їжу

- посвята в козачата                       

- поминальна панахида біля пам'ятника «Борцям за волю України»

- виступ заслуженого артиста України Святослава Края

концертна програма учасників художньої самодіяльності Трибухівського СБК.

 

       Організаторами заходу були відділ освіти, культури, молоді та спорту Трибухівської сільської ради, Трибухівський сільський будинок культури та Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека.

 

      Учасниками військово-патріотичних розваг були команди всіх шкіл громади.

 

Перед початком розваг з вітальним словом звернувся до всіх присутніх голова громади - Олег Іванович Ковдрин. Він побажав усім гарного настрою, щирих емоцій, здоров’я, мирного неба над головою, благополуччя та опіки святої Матері Божої!

       Уже в першому конкурсі стало зрозуміло, що перемогу ніхто віддавати не буде.

         З перемінним успіхом команди долали конкурс за конкурсом. Всі  команди проявили свою мужність, кмітливість, витримку, фізичні та розумові здібності.

 

???????

???????

???????

???????

???????

???????

        Усі команди були були нагороджені медалями, грамотами та цінними подарунками, а саме: дартс, набір для гри у бадмінтон та набір для настільного тенісу.

 

      Команда переможець Рій "Прометей" Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів крім вищевказаних призів нагороджена кубком та стійками і сіткою для гри в бадмінтон.

 

      Проте найурочистіший момент заходу — посвята в козачата всіх четвертокласників громади. Під час якої прозвучали слова клятви з уст учнів. Для них це дійсно велике свято, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю. Всім козачатам і козачкам вручили поіменні посвідчення та книжечку-пам'ятку з історією та традиціями святкування.

         В свою чергу козачата зачарували всіх своїми виступами.

 

 

 

Смачним завершенням дійства стало частування козацьким кулішем із грибною підливкою, варенниками (1000 штук), смачними пампушками (800 штук) та узваром.

Море усмішок, позитивних емоцій залишилося у учасників та глядачів цього свята. Лунали маршові пісні та дзвінкий щирий дитячий сміх. А найважливіше - відродження українських звичаїв, традицій; любов до рідної землі, пісні, народу; виховання сильної української нації. Саме в такому напрямку треба виховувати молоде покоління. І тоді Україна буде ще кращою! 

    В знак поваги перед пам’яттю і подвигом славних синів України-героів Січового Стрілецтва, УПА, славних воїнів – визволителів у роки Другої світової війни, героїв небесної сотні і героїв АТО, біля пам'ятника «Борцям за волю України» відбулася поминальна панахида та покладання квітів.

      Також поклали квіти на могилу загиблого воїна АТО – Ігоря Римара.

      Захід продовжився у концертній залі Тибухівського будинку культури. Глядачі насолоджувалися співом  заслуженого артиста України – Святослава Края та учасників художньої самодіяльності Трибухівського СБК.

 

      Мільйони українців віддали своє життя за власну націю, за народ та державу. Захисники нашої держави і сьогодні стоять стіною на Донбасі на лінії вогню, віддають душу і тіло за себе, свої родини, свою Україну!

 

 

      До сьогодні вирішується доля і майбутнє України, але ми знаємо, що ми – єдині. Хочеться вірити, що настане мир.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень