A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

В Трибухівському СБК відбувся показ відеофільму «Бої за Донецький аеропорт»

Дата: 17.01.2022 21:07
Кількість переглядів: 126

        У неділю, 16 січня, в День пам’яті захисників Донецького аеропорту в Трибухівському СБК  з  нагоди вшанування подвигу учасників боїв за  летовище на Сході країни відбувся показ відеофільму «Бої за Донецький аеропорт»

        Нагадаємо, у ніч на 26 травня 2014 року розпочалась боротьба за Донецький аеропорт. Озброєні проросійські бойовики в ультимативній формі вимагали від українських захисників скласти зброю і здатися. Однак українські військові дали їм гідну відсіч.

          Боротьба за стратегічний об’єкт продовжувалася і тривала 242 дні. За офіційними даними, тоді загинуло понад 200 українських військових.

        Захисників Донецького аеропорту за проявлену мужність, відвагу та неймовірну стійкість назвали кіборгами.

         У цей день, присутні в глядацькій залі, згадали світлої пам’яті наших земляків Кіборга Ігоря Римара та Руслана Степулу, які у боротьбі з московським окупантом віддали своє життя за нас, за майбутнє наших дітей, майбутнє нашої України. Адже, пам’ять про них та всіх інших синів і дочок України, що пожертвували собою заради нашого буття, є найціннішим виявом поваги та вдячності для них за їх подвиг…

       Після завершення відеофільму всі присутні вшанували пам'ять про Захисників Донецького аеропорту хвилиною мовчання.

Трибухівський сільський голова, Олег Ковдрин, прокоментував:  «Кінострічку обов’язково має переглянути кожен українець. Дякуємо авторам за колосальну роботу і збережені назавжди моменти оборони Донецького аеропорту. Війна триває, наші хлопці продовжують стримувати ворога на Сході України, тим самим доводячи всьому світові, що українська нація є незламна та непереможна».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень