A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

127 років з дня його народження Івана Балюка.

Дата: 16.03.2021 12:07
Кількість переглядів: 99

Беззаперечно, дорогі трибухівчани, нам є чим пишатися, адже історія нашого краю писана подвигами патріотів, що віддали життя за наше з вами щасливе - сьогодні.

Одним з таких людей був Іван Балюк: поет, публіцист, громадський діяч, вістун і четар Легіону Українських Січових Стрільців, ім'я якого викарбувано на пам'ятнику " Борцям за волю України" при в'їзді в село.

15 березня, минуло 127 років з дня його народження. З метою відзначення цієї дати бібліотекарями було підготовлено книжкову виставку, проведено історико- краєзнавчу годину класним керівником 8-Б класу- Гецнар Лесею Іванівною, що ознайомила присутніх з біографією знаменитого краянина, ім'ям якого назвали вулицю, на якій він народився.

Та справжньою несподіванкою для дітей та нас бібліотекарів стало дикламування авторської поезії від вчителя, що так чуттєво описала його короткий та надзвичайно талановитий та героїчний земний шлях.

Отож пам'ятаймо своїх героїв, що зростали кілька десятиліть назад на нашій землі, та віддали за неї найдороще що в них було...

Відео  можете переглянути на сайті Трибухівської сільської публічно - шкільної бібліотеки на Фейсбуці.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень