A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ 2022

Дата: 20.04.2022 20:12
Кількість переглядів: 71

      19 квітня Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет долучився до ранкового ефіру Всеукраїнського телевізійного марафону «Єдині новини», під час якого розповів про актуальні питання вступної кампанії 2022.

     Міністр пояснив, що національний мультипредметний тест – не заміна ЗНО, а фактично така ж перевірка знань, проте в іншому форматі.

     «19 квітня завершується реєстрація на складання НМТ, але ми передбачаємо принаймні три сесії: основна, додаткова та спеціальна. Тобто буде 28 спроб двічі на день, всі бажаючі зможуть пройти національний мультипредметний тест для вступу до закладів вищої освіти України», – зазначив Сергій Шкарлет.

     Також він додав, що учасники матимуть лише одну спробу для складання тесту із зарахуванням результату, адже завдання НМТ базуються на тих предметах, які обов'язково вивчаються в межах шкільної програми.

     «Після 22 квітня будуть оприлюднені методичні рекомендації щодо підготовки до кожної з дисциплін національного мультипредметного тесту. Стануть відомі і теми, на основі яких формуватимуться запитання», – повідомив Міністр.

      Наразі розробляється можливість для проведення пробного онлайн-тестування в червні. Окремо тривають консультації щодо онлайн-тестування із зарахуванням результатів для абітурієнтів, які знаходяться в небезпечних регіонах.

     «Враховуючи те, що НМТ використовуються для кон'юнктурних спеціальностей, а також для зарахування на місця державного бюджету, ми маємо бути впевнені в повній неупередженості щодо атестації претендентів. Тому наразі тільки офлайн. Але у програмі наших подальших консультації з ЮНІСЕФ і провідними IТ-компаніями не зупиняємося лише на офлайні. При наявності чіткої ідентифікації особи буде розглянуто пропозиції щодо складання тесту онлайн для абітурієнтів, де безпекова ситуація не дозволятиме складати тест», – розповів Сергій Шкарлет.

    Також Міністр повідомив про роботу щодо організації місць складання НМТ не лише в Україні, а й за її межами.

     Варто зауважити, що на території України тестування відбуватиметься централізовано онлайн, для цього будуть обрані безпечні місця. У європейських країнах планується використання мережі провідних університетів, а також аналогів українського центру оцінювання якості освіти задля проведення НМТ.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень