A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Всесвітній день вишиванки!

Дата: 18.05.2022 15:35
Кількість переглядів: 372

   В кожного українця в календарі є важливі дати, які не скасовуються за жодних умов. Це  День Незалежності, День захисників та захисниць України, День Соборності, Різдво та Великдень. Ми щиро сподіваємося, що День вишиванки також у цьому списку.

    За 16 років існування свята ми не скасовували його жодного разу  ані в 2014-2015 роках, ані під час епідемії коронавірусу. Бути цьому красивому і улюбленому мільйонами українців Дню і під час повномасштабної російської антиукраїнської війни. Адже сьогодні наш народ захищає не лише фізичні кордони України, а й духовно-культурні.

   Вишиванка є духовною бронею українців. Вишита сорочка була, є та буде символом нашої ідентичності, віри, надії, любові, боротьби, а головне  перемоги. Вишиванка стала символом політичного супротиву загарбникам. Її закопували в землю, таємно вивозили та перехоували, тільки б національний символ не опинився в руках ворога.

   Щороку третього четверга травня українці по всьому світу та солідарні з Україною іноземці одягають вишиті сорочки в знак підтримки України. На честь цього свята не передбачені вихідні, але ця подія  урочистий день для кожної людини у нашій країні.

   Тому закликаємо завтра всіх, хто в душі вважає себе українцем, одягнути українську вишиванку і продемонструвати свій своєрідний генетичний код, підтримати дух українців та українських воїнів!!!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень