A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

7 квітня день Благовіщення Пресвятої Богородиці, одне з трьох найшанованіших свят.

Дата: 07.04.2021 09:35
Кількість переглядів: 53

    Сьогодні, 7 квітня, день Благовіщення Пресвятої Богородиці, одне з трьох найшанованіших свят – наряду з Великоднем і Різдвом.
      Саме в цей день Діва Марія отримала від ангела звістку про те, що вона народить Сина Божого.
    Змістом свята Благовіщення – є звістка нового початку. Цю подію порівнюють з сотворенням світу. «Це - сповіщення нової ери, оновлення неба і землі та нове сотворення людини». Бо через Воплочення Бога , відбувається реставрація Божого « плану» щодо людини. Бог стає людиною, щоб дати нам те, що ми свого часу втратили. Бог приходить в час і простір, щоб повернути вічність і безконечність. Робить це, однак, через згоду людини.
    День храмового празника сьогодні мають честь відзначати парафіяни храму - Благовіщення Пресвятої Богородиці села Трибухівці.
       Збережену дерев'яну церкву датують XVII століттям. За іншими даними згідно документальної інформації, дану церкву, збудовану в районі села, який називали "Борщівка", датують 1885 роком. У цьому році за пожертви мешканців села попередньо куплений і заготовлений на Прикарпатті зруб перевезли до Трибуховець і зібрали.
   На сьогодні, даний храм є унікальним об’єктом культової дерев’яної архітектури, яка займає особливе місце в історико-культурній спадщині нашого краю. Тому пропонуємо вам при нагоді, торкнутися історії , ознайомившись з ним.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень