A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

3 вересня святкує свій день народження український письменник і журналіст Мирослав Іванович Дочинець.

Дата: 03.09.2021 10:29
Кількість переглядів: 86

3 вересня святкує свій день народження український письменник і журналіст Мирослав Іванович Дочинець. У його доробку близько двадцяти творів, серед яких романи, новели та філософсько-психологічний заповіт 104-річного карпатського мудреця А. Ворона «Многії літа. Благії літа», який став українським народним бестселером.

Мирослав Іванович Дочинець – відомий український письменник, видавець, філософ, журналіст. Його твори перекладаються російською, угорською, словацькою, польською, французькою, італійською, англійською, японською та іншими мовами.

За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних. Мирослав Дочинець – володар відзнаки «Золотий письменник України», також відзначений низкою інших літературних премій: «Журналіст року Закарпаття» (1998 р.), Міжнародна літературна премія «Карпатська корона» (2004 р.), «Ярославів Вал» (2012 р.) та премія ім. Юрія Мейгеша (2012 р.); нагороджений золотим хрестом «Козацька слава» та медаллю Української Православної Церкви «За благодійність». У 2014 році за романи «Криничар» та «Горянин» удостоєний Національної премії України імені Тараса Шевченка.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень