A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Мітинг-реквієм з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та вшанування пам’яті полеглих Героїв у російсько-українській війні (2014-2023 рр.)

Дата: 20.02.2023 16:56
Кількість переглядів: 285

       20 лютого 2023 року з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та вшанування пам’яті полеглих Героїв у російсько-українській війні (2014-2023 рр.) у с. Трибухівці біля пам’ятника «Борцям за волю України» пройшов мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів, до яких долучилися працівники органів місцевої влади, духовенство, працівники культури, педагогічні працівники, учні школи та мешканці села.

        20 лютого - це сумна дата в історичному календарі нашого народу.

      У 2014 році 20 лютого злетіла в небо перша Небесна Сотня борців за незалежність України. Але на жаль небо на цьому не закрилось… З того страшного лютого протягом 9-ти років щодня в небо злітають десятки, сотні душ наших захисників. За чотири дні – мине рік від повномасштабного вторгнення російської федерації на нашу землю. Сьогодні ми розуміємо ,  що Герої Небесної Сотні, без перебільшення, стали першими жертвами російсько-української війни. Так, вони були звичайними людьми. Але стали Героями!  І в останню мить віддали найдорожче – своє життя. За нас віддали. Аби ми жили…

       А потім почалось АТО…. А потім відкритий воєнний напад росії на Україну, початий о 3:40 24 лютого 2022 року…

      Тож сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто віддав своє життя за волю та незалежність України.

 

       У мітингу-реквієм взяв участь голова громади – Олег Ковдрин, який у своїй промові відзначив, що саме в ці лютневі, холодні дні  2014 року центр Києва – Майдан Незалежності нашої держави омився кров’ю десятків українців. Не шкодуючи свого життя наші співвітчизники проявили  волю, сміливість і відкрито заявили свою позицію, яка змінила хід історії нашої держави.

       Також він подякував жителям громади за допомогу, яка надається майже щодня як для воїнів ЗСУ так і внутрішньо переміщеним особам.

       Всечесні отці провели молитву за Україну та поминальну панахиду за загиблими в усі історичні періоди боротьби за незалежність.

           Дякуємо всім, що прийшли вшанувати пам’ять наших Героїв, які віддали життя за незалежність, мир та спокій нашої держави!

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень