A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Бесіда-диспут «Захисти рідну мову»

Дата: 21.02.2023 20:20
Кількість переглядів: 193

   

     Сьогодні 21 лютого відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Саме з цього приводу директором будинку культури – Марією Качур проведено бесіду-диспут «Захисти рідну мову» з учнями 10-11 класів Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а працівниками Трибухівської сільської публічно-шкільної бібліотеки оформлено книжково-ілюстративну виставку.

     В ході бесіди учні проаналізували нормативно-правову базу функціонування української мови з періоду 1919 р. по 2022 р.

    Цікавинкою заходу стала бесіда про роль представників шістдесятництва в розвитку української культури. З цього приводу було переглянуто відео ролик присвячений 50-ти річчю операції КДБ «Блок».

        Неменш цікавою була розповідь про роль української пісні, зокрема «Щедрик», «Червона рута», «Червона калина» в пропагуванні української культури в Україні та за кордоном.

      Особлива увага також була приділена автобіографії Петра Яцика - канадського підприємця українського походження, мецената і філантропа, відомого своїм вагомим внеском у фінансування українознавства на Заході та в Україні, іменем якого названо Міжнародний конкурс з української мови, який проводиться з метою піднесення престижу української мови, забезпечення її всебічного розвитку і функціонування в усіх сферах суспільного життя, у якому дуже часто беруть участь наші учні.

       Особлива дискусія розгорнулася між учасниками заходу щодо викорінення російської мови з української простору.

    На знак пам’яті проведення цього заходу Марія Іванівна подарувала всім присутнім емблеми-відзнаки «Рідна мова».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень