A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

У Трибухівському СБК відбувся захід «Тарас Шевченко … Художник із душею поета».

Дата: 11.03.2023 10:47
Кількість переглядів: 198

     10 березня у Літературній кав’ярні Трибухівського СБК, відбувся захід під назвою «Тарас Шевченко… Художник з душею поета», організаторомами якого були директор СБК - Качур Марія Іванівна, завідувач Трибухівської СПШБ - Бега Мар'яна Володимирівна та бібліотекар Трибухівської СПШБ - Березніцька Ірина Йосипівна.

     На запрошення директорки будинку культури у заході взяла участь начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА – Галина Чайківська.

     Слухачами були працівники  освітніх та культурних закладів громади, але, перш за все, це ті люди, котрим не байдужі українське слово та українська пісня! 

     Напередодні Шевченківських днів Трибухівським СБК було оголошено конкурс творчих робіт у номінації «Ілюстрація до поезії Т.Г. Шевченка». До закладу надійшло 53 роботи. Автори деяких творчих робіт, в ході зустрічі, розкривали зміст роботи піснею або декламацією твору.

     В ході заходу присутні мали змогу ознайомитися з творчістю великого Кобзаря, видатного українського поета та художника. Здається, що так багато знаєш про Генія Тараса, але ж ні… Прозвучало дуже багато цікавих фактів з життя Шевченка, які показують наскільки талановитим і багатогранним був Тарас, про які мало кому з присутніх було відомо.

       Всі присутні до глибини душі прониклися змістом творів у виконанні читців, які давали характеристику тому чи іншому періоду життя та пророцтво на сьогодення, а саме:

  • Олександри Трач;
  • Ірини Березніцької;
  • Лілії Кущак;
  • Ірини Пошелюжної;
  • Мирослави Днесь;
  • Марії Нетреб’як;
  • Ольги Войтас;
  • Любові Поселюжної;
  • Орести Катеринчук.

   

 

     

      

      Зачарували всіх своїм співом народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Пісенне джерело» Трибухівського СБК та педагог-організатор Трибухівської ЗОШ - Надія Тлуста.

    Літературну кав’ярню завершила прекрасними словами Галина Чайківська: «Тарас Шевченко залишив нам неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до України, кликав сильних на подвиги, уселяв у слабких надію й віру.»

        Галина Зеновіївна подякувала організаторам за чудовий захід та наголосила, що усе життя Генія – це боротьба за волю і свободу, цінності, які у теперішній час такі потрібні для українців.

        Цікавим і несподіваним моментом було вручення подарунків для Трибухівського СБК:

  • Лілією Прокіпчук - намальований портрет Т.Г.Шевченка.
  • Лілією Кущак - надзвичайно цікава книга із власної бібліотеки «Творчий шлях Тараса Шевченка».

     У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Завдяки своєму життю та творчості великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої неньки України.

        У теперішній час слова Кобзаря актуальні, як ніколи. Сьогодні ми всі об’єдналися задля спільної мети. Ми захищаємо нашу свободу зі зброєю в руках, ведемо інформаційну війну, дбаємо один про одного, створюємо прихистки, рятуємо з-під завалів, будуємо план відновлення.

Боремося – поборемо!

Все так, як заповідав Тарас Шевченко.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень