A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Відзначення 206-ї річниці з дня народження Т. Г. Шевченка

Дата: 12.03.2020 17:52
Кількість переглядів: 159

У Трибухівському СБК 10 березня 2020 року  відбулася «Літературна кав’ярня» темою якої була  «Історія мого життя становить частину історії моєї батьківщини…» з нагоди відзначення 206-ї річниці від дня народження видатного українського письменника Т. Г. Шевченка.

Організатором та ведучою заходу була директор Трибухівського СБК  Качур Марія Іванівна спільно з Трибухівською СПШБ.

Усі присутні мали змогу переглянути фільм «Велич особистості»

Декламували вірші Т. Г. Шевченка працівники Трибухівської ОТГ, відділу освіти, культури молоді та спорту, учні та вчителі Трибухівської та Цвітівської ЗОШ та працівники Трибухівського ДНЗ «Віночок» . Окрім того були проспівані пісні на слова поета жіночим ансамблем «Пісенне джерело».

 

 

 

 

 

 

 

 

Тарас Григорович Шевченко – неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель, відомий не лише в Україні, але й у всьому світі. Він піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

Літературна спадщина Тараса Шевченка, центральну роль в якій відіграє збірка поетичних творів «Кобзар»,по праву вважається основою української літератури.

«Кобзар», книга, яку український народ поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних духовних скарбів. Дивовижна доля цієї книги. Поезії, що входять до неї, складались на тернистих дорогах поетового життя, писались то в мандрах, то в казематах, мережились при світлі білих ночей Півночі і в пісках пустель закаспійських, під самотнім сонцем вигнання. Струменить у них світлий образ Дніпра і мріє синя далеч українських степів. Книга формувалася поступово, рік за роком, формувало її саме поетове життя, і все найістотніше із цього життя, з великого життя українського кріпака Тараса Шевченка – від його юності й до останнього подиху, – ввібрав у себе цей класичних розмірів томик, збірник поезій, що його в хвилину творчого осяяння було найменовано «Кобзарем».

Поезія Тараса Шевченка є насправді світовим культурним явищем, що надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях.

Твори поета видавалися за кордоном понад 300 разів і перекладені на 147 мов світу. У світі зведено більше ніж 450 пам’ятників Тарасу Шевченку, зокрема в США, Канаді, Італії, Аргентині, Франції.

У ці березневі дні звучить у стінах Трибухівського СБК  Шевченкове слово. Нині ми вклоняємося національному поетові, причащаємося його могутнім духом, його пророчою поезією і натхненною піснею. Ми розбуджуємо в собі непобориму правду й велику мудрість Кобзаря, аби скріпити свою віру його провісницькими творами.

 

Працівники Трибухівської сільської публічно-шкільної бібліотеки до 206-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря зробили книжкову виставку.

На завершення заходу усі учасники обмінювалися роздумами про творчість Шевченка і сьогодення.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень