A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Літературна зустріч із Богданом Фесиком у Трибухівському СБК

Дата: 28.01.2021 17:52
Кількість переглядів: 796

Днями до Трибухівського сільського будинку культури завітав молодий талановитий поет – Богдан Фесик.

Організатором "Літературної кав’ярні"  стала Качур Марія Іванівна – директор Трибухівської СБК, яка і модерувала дійство. Втілити задум у життя допомагали працівники Трибухівської ПШБ – Мар’яна Бега та Ірина Березніцька. Серед  гостей заходу були учні та вчительський колектив Трибухівської ЗОШ, жителі громади та представники влади.

Творчість Богдана Фесика різнопланова, різножанрова, філософська, яка вражає своїм глибоким змістом, читаючи її в інтернет-просторах переймаєшся до глибини душі, вона дуже часто зачіпає «оголений нерв».

Богдан Фесик розпочав  зустріч  із розповіді про себе, про те, як він в собі поєднює творчість із духовністю, адже він семінарист Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого.  

Сценарій авторського дійства складено за певними тематичними циклами, що гармонійно поєдналося з невимушеною розмовою. Багато віршів із  поетичного доробку автор продекламував сам, а деякі із віршів розповіли  учні 11 класу Трибухівської ЗОШ та  інші учасники заходу.

Молодий автор багато своїх віршів присвячує Україні, переживаючи за її долю,  влучно описує  різні політичні процеси, які в ній відбуваються.  Це такі твори, як «Привіт Україно»,  «Якби моя Країна говорила», «На Майдані», «Небесна сотня. Реквієм» «З днем незалежності українці», «Послухай майбутній президенте», «Памяті загиблих у Чугуївській трагедії», «Змінивши себе – змінимо світ», «Коронавірус», тощо.  З біографії творчої особистості нам відомо, що Богдан народився 24 серпня в День Незалежності України. Можливо вже утробно в нього була закладена любов до України, переживання за її долю. Просто так, важко написати, якщо цього не відчуваєш глибоко в душі, коли немає патріотизму і активної життєвої позиції.

Кожна людина з моменту свого народження пише книгу свого життя, перегортаючи сторінки власного часопису творить свою долю.  У розповіді про себе, Богдан розповів що з дитинства багато часу присвячує Богові та молитві, а зараз він є студентом духовної семінарії та членом спілки поетів Христової Молоді.  Гортаючи сторінки творчості знаходимо такі рядки «Молімося, бо тільки тоді ми сильні,  тільки тоді, коли тримаємо свого хреста самі, коли Хтось, йде поруч з нами, «Хтось», хто створив нас з нічого, Хто терпить нас, Хто любить нас так сильно, що вмирає за нас на хресті, як останній грішник…».  Також  у доробку Боглана Фесика є багатогранна релігійно-творча нива, це: «Бог – це найкращий синоптик», «Лист Богові», «Про Закхея…», «Якщо б дали мені говорити…», «Різдво», «Привіт Миколаю…», «Так я знаю,що життя це всього лише книжка!», тощо.

На своїй сторінці в Інстаграм Богдан Фесик  пише «Щоб повірити в добро, треба почати його робити».  Саме тому, вони з братом заснували Фонд «За ради миру і добра». Ціль організації і мета вкладені у самій назві. В цей нелегкий і дещо незрозумілий час, час пандемії є дуже важливо робити добро, робити там де ми перебуваємо.  

Багатогранність творчої особистості знаходить своє втілення і у віршах про сім’ю, друзів, про кохання та про власні переживання, це: «Змінивши себе - змінимо світ», «Друзі накипіло!», «Мамо я знаю тобі 18», «Коли ми з братом були ще малі…», «Додому…», «Мамо, ми любимо тебе!», «Нашій історії вже рік», Через сотні доріг обійми її Боже», «Якби мені крила, такі як в лелеки…», «Кохання не в Інтернеті!», «Тут і тепер», «Там де правда» та багато інших.

Окрасою творчого вечора та особливо зворушливим було виконання Богданом духовної пісні «Я піду за Христом моя мамо»  у власному музичному супроводі гітари. 

Упродовж тривалої розмови учасники зустрічі мали нагоду ближче познайомитися з молодим талантом, дізнатися чимало цікавих історій з його життя. 

На завершення літературної кав’ярні гарним дарунком для Богдана Фесика стали загально відомі всім колядки у виконанні ансамблю «Пісенне джерело», які із радістю підхопили всі учасники заходу.

На згадку про зустріч відбулася традиційна фото- і автограф-сесія, лунали найкращі побажання поету-семінаристу. Зустріч була теплою, жвавою і невимушеною. Богдан Фесик зацікавив присутніх своїм творчим та духовним баченням навколишнього світу та зарядив своїм життєвим позитивом.

Бажаємо молодому таланту творчого натхнення доносити людям свої вірші обдаровуючи оточуючих людей світлом і теплом власної душі та Божого благословення у всіх його справах…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень