A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Круглий стіл на тему: «Україна соборна. Разом до Перемоги!»

Дата: 20.01.2024 17:36
Кількість переглядів: 128

Круглий стіл на тему: «Україна соборна. Разом до Перемоги!»

  Щороку 22 січня у день проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР Україна відзначає ДЕНЬ СОБОРНОСТІ. День Соборності України – це надзвичайне свято, яке нагадує про те, що всіх нас об’єднує любов до своєї Батьківщини.

      Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань.

        Соборність – мета ПЕРЕМОГИ!

      Соборність це не лише пам'ять про спільне минуле, але й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу.

    Коли ми з різних регіонів разом працюємо, боремося з окупантами, створюємо знакове і важливе, адже ціль у нас спільна: НЕЗАЛЕЖНА, ДЕМОКРАТИЧНА і СОБОРНА Україна!

      19 січня 2024 року в Трибухівському СБК відбулося засідання круглого столу на тему «Україна соборна. Разом до Перемоги!» до Дня Соборності України. 

     Учасниками заходу були вчителі історії та української мови навчальних закладів громади, директори ЗОШ, працівники сільської ради, Трибухівської сільської публічно-шкільної бібліотеки, а також голова громади - Олег Ковдрин.

     Організаторами даного заходу були:

- предметно-методична комісія суспільно-гуманітарних дисциплін ВОКМС Трибухівської с/р;

- предметно-методична комісія філологічного циклу ВОКМС Трибухівської с/р; 

- Трибухівський СБК. 

 Модератором круглого столу була директор Трибухівського СБК - Марія Качур.

      В ході проведення заходу широко піднімалися питання:  поняття Соборності, її значення у становленні української держави, розвитку та прогресу, важливості мовної проблеми, викликів та загроз Соборності України в умовах російсько-української війни.

        Учасники заходу активно дискутували та обмінювалися думками з приводу болючих проблем сучасної Ураїни - війна,  мовне питання,  проблеми національних ідей.

       Важливим аспектом, який обговорювався на заході були чинники, що сприяють консолідації українського суспільства, так і фактори, які роз`єднають суспільство,  створюючи тим самим політико - психологічну напругу в державі.

        Відрадно відзначити, що учасники заходу були єдиними у думці, що держава буде існувати і розвиватися, коли у нас пріоритетом буде державна мова, атрибути держави, повага до історичного минулого, до національних героїв, армії і національного лідера.

    

  

      Варто зауважити, що такі заходи є не лише цікавими, але й надзвичайно корисними в контексті виховної роботи. Вчителі у своїх виступах зазначали про важливу необхідність  проведення подібних заходів серед учнівської молоді, так і молоді взагалі.

        В результаті проведеного заходу всі не лише поглибили знання про вагомі події українського державотворення, але й на рівні емоцій, вражень, власних висновків сформували розуміння важливості любові, поваги, гордості своєї історії та культури.

        Україна багатонаціональна, багатомовна, але Україна єдина. Пам’ятаємо, не забуваємо і цінуємо нашу Батьківщину. Збережемо наш патріотизм, віру та силу духу для наступних поколінь.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень