A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

ПАМ'ЯТАЙМО НАШОГО ГЕРОЯ-КІБОРГА!

Дата: 16.01.2021 12:05
Кількість переглядів: 244

Ігор Римар – вічна пам’ять Герою!

       З 9 листопада 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на сході України. У грудні 2014 року у складі батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади заїхав на територію нового терміналу Донецького аеропорту.

       9 січня 2015 року старший солдат Римар під час атаки російських бойовиків на новий термінал Донецького аеропорту на блокпості «Ромео» внаслідок влучання пострілу від РПГ-7 отримав тяжкі поранення. Від розриву міни йому відірвало ліву руку, розтрощило щелепу і гортань. Операцію по евакуації важкопораненого старшого солдата Римара самостійно провів санітарний інструктор Зінич.

     Молодший сержант Зінич зупинив військовослужбовцю артеріальну кровотечю з культі лівої руки, рваних ран обличчя та шиї, провів інтубацію трахеї і в продовж 10 годин підтримував його життєдіяльність. В результаті солдат Римар був успішно евакуйований спочатку до шпиталю в місті Артемівськ (нині – Бахмут) Донецької області, а потім – до Харківського військового госпіталю. Згодом на літаку був доправлений до Національного військово-медичного клінічного центру в місто Київ.

     Більше двох тижнів лікарі боролися за життя військовослужбовця, він переніс чотири операції та перебував у комі. На жаль, їх зусилля виявилися марними. 27 січня 2015 року старший солдат Римар помер у Національному військово-медичному клінічному центрі (місто Київ).

       Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (23.05.2015; посмертно).


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень