A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека

Всеукраїнська акція"Серце до серця"під гаслом "Здорові немовлята!".

По всіх регіонах України з 1 квітня по 30 вересня проходила 16-та Всеукраїнська акція"Серце до серця"під гаслом "Здорові немовлята!". До Всеукраїнської акції долучилася і Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека. Дякуємо всім, хто долучився до цієї благородної справи та підтримав акцію. А кошти вилучені передані начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Трибухівської сільської ради - Пошелюжній Ірині Андріївні.

09:59 18.10.2021

Подарунки з нагоди Дня бібліотек.

30 вересня, свято у всіх, хто любить бібліотеки, перед усім, для тих, хто ходить в бібліотеку, незважаючи на різні життєві перешкоди та навіть на карантинні обмеження. От, ми і вирішили відзначити наших найбільш активних читачів, невеличкими призентами з нагоди свята. Тож дорогі : Тимчишин Василь Миколайович, Кава Тетяна Михайлівна, та Микитій Андрій - учень 5 - А класу Трибухівської ЗОШ. Просимо вас забрати свої подаруночки найактивніших читачів в нашій книгозбірні

09:51 18.10.2021

Останній тиждень вересня – Всесвітній день моря.

Останній тиждень вересня – Всесвітній день моря Всесвітній день моря входить до переліку міжнародних днів, що відзначаються під егідою Організації Об’єднаних Націй. Ідея святкування Всесвітнього дня моря виникла як реакція на масштабний вилов риби в морях і океанах нашої планети. Бездумні дії людини наносять непоправну шкоду природі і стають причиною зникнення багатьох рідкісних видів риби. Крім того, це призводить до забруднення вод і глобального потепління на планеті.

09:34 18.10.2021

ФОТОзона підготовлена з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек .

ФОТОзоною зробленою з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек уже встигло скористатися чимало наших користувачів, друзів, гостей, тож щиро запрошуємо вас приєднатися до приємного процесу фотографування!

09:19 18.10.2021

" Я люблю бібліотеку" європейськими мовами.

Щороку, 30-го вересня, вітання з професійним святом приймають бібліотекарі — провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Тож хочеться привітати колег в цей день і нам, та зробили ми це в оригінальний спосіб, започаткувавши флешмоб : - " Я люблю бібліотеку" європейськими мовами, день яких ми відзначали 26 вересня. «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина» (Йоганн Вольфганг фон Ґете).

09:09 18.10.2021

Бабин Яр- одна найстрашніших сторінок літопису, написана людською кров'ю.

Бабин Яр- одна найстрашніших сторінок літопису, написана людською кров'ю. До 80-ї річниці з дня тих страшних подій бібліотекарями була підготовлена книжкову виставку- пам'ять " Бабин Яр, місце памяті, а не забуття", та проведена бесіда з дітками Трибухівської ЗОШ, що занурює у атмосферу трагічних осінніх днів 80 років назад. Пам'ятаймо . І бачив люд з своїх скорботних сховищ, Як за вінцем кирилівських будов, За тополями дальніми кладовищ Горіла страшно їхня плоть і кров. Могильний вітер з тих ярів повіяв – Чад смертних вогнищ , тіл димучих згар Дивився Київ гнівнолиций Київ, Як в полум’ї метався Бабин Яр. За пломінь цей не може буть покути, За погар цей нема ще міри мсти. Будь проклят той, хто звабиться забути! Будь проклят той, хто скаже нам – « прости» ! М.Бажан

11:43 09.10.2021

29 вересня відзначають 80-ті роковини трагедії у Бабиному Яру.

29 вересня відзначають 80-ті роковини трагедії у Бабиному Яру. Урочище Бабин Яр — всесвітньо відомий символ однієї з найтрагічніших сторінок Голокосту. Понад сто тисяч мирних жителів — євреїв, українців, ромів, представників інших національностей, а також військовополонених, учасників українського визвольного руху, в’язнів Сирецького концтабору — були розстріляні та знайшли спочинок у київській землі. Історія вшанування українських жертв Бабиного Яру має власну історію про українські жертви Бабиного Яру більшість українців дізналася у 1992 році, коли вперше у незалежній Україні відзначено 50-ту річницю трагічної і водночас героїчної смерті визначної діячки ОУН, поетеси Олени Теліги та інших учасників похідної групи ОУН, яких німці розстріляли у лютому 1942 року. Вічна та світла пам’ять усім загиблим у Бабиному Яру.

11:33 09.10.2021

Українська Примадонна - Соломія Крушельницька.

23 вересня 1872 року народилася Соломія Крушельницька. За життя Соломію Крушельницьку визнали найвидатнішою співачкою світу. Серед її численних нагород та відзнак, зокрема, звання «Вагнерівська примадонна» XX століття. Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй». *** ...Зазвичай концерт Соломія Крушельницька закінчувала українською піснею. Одного разу котрийсь із музичних критиків вирішив дізнатися: - Чому саме так? – на що українська вокаліста відповіла: - Українською пісня мені як храм. Я чую в ній органи. *** 17 лютого 1904 р. в міланському театрі “Ла Скала” Джакомо Пуччіні представив своє нове дітище – оперу “Мадам Баттерфляй”. Попри участь у прем’єрних показах провідних співаків Італії Розіни Сторкіо, Джованні Дзенателло, Джузеппе де Лука, вистава провалився. Славетний маестро почувався зле. Доброзичливці у купі з фахівцями вмовили пригніченого композитора переробити партитуру, а на головну жіночу роль, на партію Чіо-Чіо-сан запросити Соломію Крушельницьку. 29 травня 1904 р. на сцені театру “Гранде” в м.Брешія, Ломбардія відбулася повторна прем’єра опери “Мадам Баттерфляй” у новій редакції. Овації не вщухали дуже довго! Сім разів завжди стриманий партер викликав акторів і композитора на сцену. Після вистави, зворушений і вдячний, Джакомо Пуччіні, котрий повернув собі творчу честь та композиторську вдачу, надіслав Крушельницькій фотокартку. На згадку про можливу ганьбу та відновлену славу Маестро написав рятувальниці такою присвяту: - Неперевершеній та найчарівнішій Баттерфляй!

11:27 09.10.2021

21 вересня - День Миру.

У вересні 2001 року, 20 років тому, Генеральна Асамблея ООН остаточно утвердила дату святкування Міжнародного дня миру – 21 вересня. У Резолюції було запропоновано відзначати цей урочистий день припиненням вогню, військових дій та будь-якого насильства. Сьогодні навіть дитина знає, що символ миру – голуб. Та чому, саме голуб став емблемою миру світового значення, давайте розберемося разом. Голуб миру став міжнародною емблемою в 1949 році. Саме в цей час була організована конференція, на якій Всесвітній світовий конгрес вирішував питання, що залишилися незакритими після Другої світової війни. Лінійний малюнок білої голубки належить іспанському художнику Пікассо.

11:20 09.10.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень