A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека

Ірен Роздобудько – одна з найпопулярніших сучасних українських письменниць, журналіст, сценарист, ілюстратор.

3 листопада святкує вій день народження Ірен Роздобудько – одна з найпопулярніших сучасних українських письменниць, журналіст, сценарист, ілюстратор. Пані Ірен у своїй творчості ніколи не обмежується одним жанром. Вона сміливо експерементує зі стилями, темами та героями і вибудовує власну оригінальну манеру. Ірен Роздобудько просто займається улюбленою справою, і, можливо, саме у цьому нестримному бажанні і закладена формула її успіху. А ще – у таланті і великій працелюбності. У творчому доробку письменниці – дуже різні книжки, це і легкі детективи, і любовні, і психологічні, і сатиричні романи та навіть дитячі книжки. Серед трьох десятків романів – «Пастка для жар-птиці», «Ґудзик», «Все, що я хотіла сьогодні», «Арсен», «Зів’ялі квіти викидають», «Прилетіла ластівочка», «Фаріде» та багато інших. До речі, деякі з них стали сценаріями для кінострічок. Ірен Роздобудько є лауреаткою (2000, 2001) та переможницею (2005) літературних конкурсів «Коронація слова», володаркою відзнаки «Золотий письменник України» (2012), фіналісткою Шевченківської премії у номінації «Література» (2019). Твори письменниці перекладено російською та англійською мовами. У бібліотеці ви можете обрати собі книжку до вподоби цієї талановитої та чудової письменниці.

09:15 03.11.2021

28 жовтня – особливе свято – День бабусь і дідусів.

28 жовтня – особливе свято – День бабусь і дідусів Свято виникло нещодавно. У 2009 році нідерландське Квіткове бюро виступило з ініціативою, щоб онуки цього дня вітали своїх дідусів та бабусь та дарували їм горщики з живими квітами, що символізує зв’язок поколінь. На честь старшого покоління цього дня в усьому світі влаштовуються благодійні акції, концерти та фестивалі. Волонтери збирають допомогу людям похилого віку. На жаль, не всі мають рідних чи близьких, які можуть виявити про них турботу. Онуки вітають своїх «дорослих» й мудрих членів сім’ї. Це свято, яке хочеться відсвяткувати з найріднішими. Цьогоріч воно припадає на четвер, тож, обов’язково завітай до своїх бабусі та дідуся, і привітай їх. А якщо такої можливості немає, надішліть листівку , або просто зателефонуйте!

15:34 28.10.2021

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності.

Фахівці Тернопільської ОУНБ долучилися до відзначення Всесвітнього тиждня медійної та інформаційної грамотності, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та Південна Африка, яке відзначається з 24 по 31 жовтня 2021 року під гаслом «Media and Information Literacy for the public good — Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага» та 28 жовтня 2021 року провели тренінг «Медіаграмотність: вивчайте та поширюйте» для працівників публічних бібліотек області. Захід відбувався онлайн на платформі «Zoom». До участі у тренінгу долучилися майже 30 учасників. Під час тренінгу завідувачка відділу читального залу Людмила Рюміна наголосила на важливості залучення саме бібліотек до формування медіаграмотності дорослих, навчила розрізняти інформацію й дезінформацію та окреслила шляхи перевірки інформації. Щиро дякуємо за запрошення!!!

15:17 28.10.2021

28 жовтня Україна відзначає 76-ту річницю вигнання нацистських окупантів із України.

28 жовтня Україна відзначає 76-ту річницю вигнання нацистських окупантів із України. В цей день вшановують українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів, будучи в лавах Червоної армії або Української повстанської армії. Вигнання нацистів з українських територій стало можливим завдяки масовій участі українців у лавах як Червоної армії, так і українського визвольного руху (ОУН та УПА). Український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах і театрах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й в лавах руху опору інших країн, арміях союзників, що воювали в Італії і Франції, на Далекому Сході та на Тихоокеанському театрі воєнних дій. Ми маємо пам’ятати усіх. Вигнання нацистів з України стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів. Спільна перемога не була б можливою без спільних зусиль. На боці антигітлерівської коаліції на фронтах Другої світової війни боролося українців більше, ніж, наприклад, британців. Сукупні людські втрати України склали значно більше, ніж втратили у цій війні Велика Британія, Сполучені Штати Америки, Польща, Канада та Франція. Вигнання нацистських поневолювачів не принесло Україні спокою і свободи, а обернулося поверненням комуністичного терору, масовими депортаціями, переслідуванням інакодумців. Вигнання нацистів стало вагомим кроком до здобуття Україною Незалежності. Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна завжди закінчується у столиці агресора.

09:39 28.10.2021

26 жовтня день народження Володимира Савовича Лиса - журналіста, драматурга, прозаїка, майстра витонченого слова та глибоко народний письменник.

Осінь - це не тільки холод та дощі, а й прекрасна пора, взяти у бібліотеці почитати саме ту цікаву книжку із довгого списку, на яку зазвичай не вистачає часу. Саме сьогодні, 26 жовтня у день народження Володимира Лиса, ми пропонуємо ряд книг, автором яких є цей чудовий письменник, журналіст, драматург, прозаїк, майстер витонченого слова та глибоко народний письменник. З кожним новим романом він розкриває нові грані свого таланту. Перелік його нагород вражає, серед яких титул "Золотий письменник України ", "Людина року ", кавалер ордена "За заслуги" III ступеня, багаторазовий призер "Коронації слова " автором уже легендарного "Століття Якова" - "Найкращого роману десятиріччя " , що ліг в основу однієї з найбільш успішних екранізацій останніх років, почесний громадянин Волині....... З Днем Народження Вас!!

09:14 26.10.2021

З Днем Народження , наша люба авторко! Зірка Мензатюк.

21 жовтня у с. Мамаївці Чернівецької області народилася Зірка Мензатюк (1954), письменниця, казкарка, журналіст. Її батько був засуджений «за націоналізм», тому вступ до Львівського університету для дівчини виявився нелегким. Але Зірці допомогли численні публікації у газетах, здобуте перше місце на обласній олімпіаді з української мови і літератури та ще рекомендація Спілки письменників, яку вона дістала як авторка-початківець. У різні роки вела в дитячому журналі «Соняшник» рубрики «Храми України», «Фортеці України», «Щоб любити», «Щоденник мандрівника», також рубрику про святині України в освітній радіопередачі для школярів «АБЦ» на Першому каналі Українського радіо. Письменниця регулярно видає книжки. Це не лише казки для дітей, а й твори для підлітків. Зокрема, це повість «Як я руйнувала імперію», видана «Видавництвом Старого Лева» 2014 року. Це перша українська книжка для підлітків про останні роки радянської імперії. Також для підліткової аудиторії призначені пригодницькі повісті «Таємниця козацької шаблі».

11:35 22.10.2021

Міжнародний день жіночого щастя! Всесвітній день цукерок!

Міжнародний день жіночого щастя! Всесвітній день цукерок! Дорогі жінки, 18 жовтня відзначається незвичайне офіційне свято – Всесвітній день жіночого щастя. Метою цього дня є звернути увагу на проблему жіночої депресії, адже вона гіршує не лише життя жінки, але й її оточення. Не випадково цей день поєднує в собі два свята, 18 жовтня найсолодший день в році, Всесвітній день цукерок, як терапія проти поганого настрою та депресії, адже усім відомий факт про те, що ми їмо солодке для отримання необхідної дози “молекули щастя". Жінки в наш час дуже багато працюють, на них покладений тягар буденних справ, виховання дітей, створення затишку та тепла своєї домівки. Зазвичай навіть дрібниці можуть повернути радість. Це може бути й читання книги за чашечкою кави. Життя української жінки не можна назвати легким проте минуле часто перегукується з сьогоденням, тримати зброю в руках доводилося і тоді і тепер. Зараз, коли технічний прогрес служить в допомогу жінці. Не забуваймо виділити кілька хвилин для себе, адже рецепт щастя у кожного свій, нехай воно просто буде у вашому житті...... Історії життя відомих українок та діячок світу, їхні драми, історії, праці, досвід, чекають на вас у Трибухівській СПШБ.

14:34 18.10.2021

14 жовтня - - День святої Покрови Пречистої Богородиці - 79-а річниця створення Української повстанської армії (УПА) - 1942 р. - День Українського козацтва - День захисника та захисниці України.

14 жовтня - значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України. Уже завтра ми відзначаємо чотири великі свята: - День святої Покрови Пречистої Богородиці - 79-а річниця створення Української повстанської армії (УПА) - 1942 р. - День Українського козацтва - День захисника та захисниці України (від 14 жовтня 2014). В житті часто спостерігаємо, як сьогодення перекликається зі старовиною. Й нині сотні тисяч нащадків козаків розвивають кращі традиції своїх предків, котрі є для них взірцем доблесті, шляхетності, відданості Вітчизні. Тож з метою ознайомлення дітей з історією у переддень свята у Трибухівській СПШБ відбувся майстер-клас із розпису медових пряників з зображенням козаків харчовими фарбами. Розпис пряників – це захоплюючий процес який дозволив поринути у світ творчості та власноруч зробити гарний смаколик, поєднавши це з поглибленям знань про козаків, їхній побут , походи, майстерності якими вони володіли , прослухавши захоплюючу розповідь бібліотекарів. А закріпити отримані знання допомогла вікторина- розмальовка " Козак", що залишилася нам на згадку від весело проведеного майстер - класу.

10:08 18.10.2021

9 жовтня 2019 року виповнилося 117 років з дня народження поета, критика, перекладача, публіциста, державного і громадського діяча Миколи Платоновича Бажана.

9 жовтня 2019 року виповнилося 117 років з дня народження поета, критика, перекладача, публіциста, державного і громадського діяча Миколи Платоновича Бажана. Микола Бажан народився 9 жовтня 1904 року у місті Кам’янець-Подільський, Хмельницької області. В бібліотеці проведено огляд тематичної полиці «Українець на всі часи» . За життя поета і після смерті його твори видавалися багатьма мовами народів світу, випускалися багатотомні академічні видання як вітчизняними, так і зарубіжними видавництвами. Феномен М. Бажана за духом, змістом, обширом і результативністю зробленого, передусім у національній енциклопедичній справі, є в українській культурі унікальним, його досвід, спадщина неоціненні.

10:05 18.10.2021

З Днем лікаря!

З Днем лікаря! Ваша професія, без сумніву, одна з найважливіших, необхідних і благородних на світі. Ви даруєте людям гарне самопочуття, здоров'я, а часто і саме життя. Безліч людей вдячні вам за вашу нелегку працю. Бажаємо вам сонця, світла, здоров'я та великого людського щастя!

10:03 18.10.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень