A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека

Івану Франку - 165

#ІванФранко165 «Нам пора для України жить!» Нині виповнюється 165 років з дня народження автора цих рядків – Івана Франка. Направду феноменальна постать в українській історії – поет, прозаїк, літературний критик, багатогранний науковець, «титан праці». Саме з його ініціативи була заснована перша українська політична партія. А сучасники називали Франка «академією в одній особі», відзначаючи, зокрема, його вільне володіння чотирнадцятьма мовами. За свого життя він доклав титанічних зусиль до об’єднання українців, пробудження національної свідомості. «Шевченко народив, а Франко виховував українську націю», – казав свого часу Дмитро Павличко.

11:40 09.09.2021

24 серпня - святкування 30 - ї річниці Незалежності України.

Щиросердечно вітаємо Вас із Днем Незалежності! Нинішнє свято особливе для кожного громадянина України, незалежно від віросповідання, місця проживання, мови спілкування. 30 років Незалежності підтвердили наше непереборне прагнення до справедливості, право визначати власну долю, бути творцями свого кращого майбутнього, відстоювати територіальну цілісність, крок за кроком розбудовувати свою європейську державу! «Ти у мене єдина!» Цим змістом, висловленим у офіційному слогані свят, пронизані усі урочисті події, що передують Дню Незалежності. В ньому – сутність і зміст патріотичного ставлення до своєї країни, до Неньки-України! Ми маємо бути єдині і у ратній, і в мирній справі. Бо лише в єдності – сила! Бо лише в порозумінні – мир! Бо лише у плідній праці – процвітання нації! Тож бажаємо у ці святкові, урочисті дні усім і кожному завжди бути патріотами України! Мужності і працьовитості, процвітання і здоров’я! І обов’язково чудового, піднесеного настрою Вам і Вашим родинам! Шануймося друзі, бо ми того варті! І пам’ятаймо слова Шевченка: “В СВОЇЙ ХАТІ СВОЯ Й ПРАВДА, І СИЛА, І Воля.

11:11 09.09.2021

23 серпня - День Прапора

У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності підняли прапор – у географічному центрі України. Саме тут б’ється серце України. Це арт-об’єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області та наш Крим. Це дійсно символ того, що підніматися вгору та бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні в небо одночасно здіймалися тисячі наших державних прапорів. В усіх регіонах, в усіх містах, по всій Україні та за її межами. Вірш про прапор продекламувала учениця Трибухівської ЗОШ - Мазурів Марійка.

11:03 09.09.2021

Привітання з ювілеєм!!!!

З ювілеєм завідувача Трибухівського ДНЗ "Віночок" - Василишин Оксану Євгенівну вітають працівники Трибухівського СБК та Трибухівської СПШБ.

11:00 09.09.2021

Зустріч з творчим подружжям Лесею Коковською - Романчук а її не менш талановитим чоловіком - отцем Тарасом Коковський

18 серпня бібліотекарі Трибухівської СПШБ були запрошені у Бучацьку міську публічну бібліотеку на зустріч з творчим подружжям Лесею Коковською - Романчук - (українська письменниця, лікар, викладачка, бард, член Національної Спілки письменників України, кандидат медичних наук, доцент і просто чудова та щира жінка) та її не менш талановитим чоловіком - отцем Тарасом Коковський (священик, літератор, перекладач, автор і виконавець пісень). Щиро вдячні директору бібліотеки - Машталір Лесі Іванівні за запрошення, теплий прийом та неймовірні спогади про зустріч, що так швидко промайнула залишивши згадку про високу майстерність обдарованого талантами подружжя. P.S. Дорогі читачі, на добру пам'ять про зустріч, бібліотекарі придбали дві книги з автографом авторки. Тож поспішайте ознайомитись із новим доробком поетеси )))

10:51 09.09.2021

9 серпня день книголюбів!

          Щорічно 9 серпня у світі відзначають день книголюбів. Свято зародилось у США (Book Lovers Day) і майже одразу набуло чималої популярності, і в результаті набуло статусу всесвітнього. Це свято відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарні і книжкові магазини, ну і, звичайно, читачі – ті люди, для яких книга і створюється. Саме читачеві присвячений Всесвітній день книголюбів. Любов до читання у кожного своя, проте чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Читання – свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. В одній книзі кожен знайде свій сенс, і це створює своєрідну пелену таємничості. Прочитання книг – це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі у людини – читання. Бажаємо вам побільше цікавих книжок і захоплюючого читання!

10:46 09.09.2021

3 вересня святкує свій день народження український письменник і журналіст Мирослав Іванович Дочинець.

3 вересня святкує свій день народження український письменник і журналіст Мирослав Іванович Дочинець. У його доробку близько двадцяти творів, серед яких романи, новели та філософсько-психологічний заповіт 104-річного карпатського мудреця А. Ворона «Многії літа. Благії літа», який став українським народним бестселером. Мирослав Іванович Дочинець – відомий український письменник, видавець, філософ, журналіст. Його твори перекладаються російською, угорською, словацькою, польською, французькою, італійською, англійською, японською та іншими мовами. За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних. Мирослав Дочинець – володар відзнаки «Золотий письменник України», також відзначений низкою інших літературних премій: «Журналіст року Закарпаття» (1998 р.), Міжнародна літературна премія «Карпатська корона» (2004 р.), «Ярославів Вал» (2012 р.) та премія ім. Юрія Мейгеша (2012 р.); нагороджений золотим хрестом «Козацька слава» та медаллю Української Православної Церкви «За благодійність». У 2014 році за романи «Криничар» та «Горянин» удостоєний Національної премії України імені Тараса Шевченка.

10:29 03.09.2021

29 серпня - Національний День Пам'яті загиблих захисників України

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. 18 серпня, у ході запеклих боїв, українські сили, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста. В ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулось наймасштабніше пряме вторгнення збройних сил країни-агресора на територію України. У плани Москви не входило здавати важливий стратегічний пункт, тому вона кинула проти українців свої регулярні війська. На момент вторгнення сили ЗС РФ складалися з дев’яти батальйонно-тактичних груп: 3500 осіб особового складу, до 60 танків, до 320 БМД (БМП), до 60 гармат, до 45 мінометів та 5 протитанкових ракетних комплексів. Вже 24-25 серпня батальйони МВС України «Дніпро-1», «Миротворець», «Світязь», «Херсон», «Івано-Франківськ», Нацгвардії «Донбас» і сили сектору «Б» потрапили в оточення ворога. 28 серпня становище наших військових стало критичним. Між керівництвом АТО та Генштабом ЗС РФ відбулися переговори щодо надання гарантій безпечних гуманітарних коридорів для виходу з оточення українських військових за узгодженими маршрутами. Граючи роль миротворця, президент Росії Володимир Путін, 29 серпня запропонував підконтрольним Росії незаконним збройним формуванням відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Насправді путінський «зелений коридор» став для наших військових справжньою дорогою смерті. 29 серпня о 8:15 українські військові організованими колонами почали рух із міста за попередньо домовленими з російською стороною маршрутами. Спершу українські колони безперешкодно рухалися повз російські укріплені позиції, проте через деякий час російські війська відкрили вогонь, розстрілявши колони на марші. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

11:44 29.08.2021

Україні - 30 років!!!

Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність, враховуючи історичне значення проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України, до річниці цієї визначної події Трибухівська СПШБ підготувала відповідні тематичні інформаційні матеріали. Боротьба за незалежність триває й нині. Тому пам'ятаймо шлях, яким ішли наші предки, та гідно творімо майбутнє України уже сьогодні.

23:15 27.08.2021

Семінар для працівників відділів обслуговування центральних бібліотек територіальних громад «Соціокультурна реабілітація в бібліотеці».

Семінар для працівників відділів обслуговування центральних бібліотек територіальних громад «Соціокультурна реабілітація в бібліотеці».

21:59 22.07.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень