A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека

21 лютого - Міжнародний день мови.

Слова росли із грунту, мов жита. Добірним зерном колосилась мова. Вона як хліб. Вона свята. І кров’ю предків тяжко пурпурова. Ліна Костенко.     З нагоди Міжнародного дня рідної мови, директором Трибухівського СБК Качур Марією Іванівною та працівниками Трибухівської СПШБ, було проведено мовний турнір "Мова єднає всіх " між учнями 6-тих класів Трибухівської та Пишківської шкіл. За допомогою завдань, загадок та командного духу учні, продемонстрували власні знання рідної мови та непогані результати.        Нагадавши нам про те, що українська мова – це символ єднання нації, адже саме єдність – це те, чого так не вистачає у боротьбі за свою державність, мову і свободу.        Також була підготовлена книжкова виставка "Мова - голос нації" Живе наша мова – і жива наша пісня, наша історія. Бо наша мова – це князі і гетьмани, письменники і вчені, державні діячі і захисники України. Тож любімо, вивчаймо і пропагуймо нашу рідну мову, бо вона –це правда, добро і майбутнє українського народу.

15:44 21.02.2021

День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян.

      У ці лютневі дні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Їхній вчинок змінив хід сучасної історії України. Завдяки самовідданості, патріотизму, вірі в ідеали свободи та демократії наших Героїв, країна отримала унікальний шанс повністю змінитися, впевнено ступити на європейський шлях розвитку.       Ми завжди будемо пишатись і берегти в серці світлу пам’ять про наших відважних співвітчизників – Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої держави.  Герої не вмирають! Вони завше будуть в наших серцях.

13:35 19.02.2021

Йосип Сліпий - предстоятель УГКЦ.

"Щоб ви не зневірилися…", "Зодягніться в усе оружжя Боже, щоб ви могли стати супротив хитрощів диявольських" Й.Сліпий.     17 лютого 1892 року народився Єпископ УГКЦ, Кардинал Римо - католицької церкви, Митрополит Галицький та Архієпископ Львівський, Верховний Архієпископ Львівський - предстоятель УГКЦ - Йосип Сліпий.    Представляємо книжкову виставку:"Щоб ви не зневірилися…", де експоновано документи про життя та творчість українського кардинала та про історію УГКЦ на Буковині, в Україні та світі. Запрошуємо до перегляду.

16:32 16.02.2021

Подарунок від Національного Демократичного Інституту та " Видавництва".

Національний Демократичний Інститут (НДІ) та Благодійний фонд "Бібліотечна країна" надали можливість публічним та шкільним бібліотекам безкоштовно отримати двотомник “Це зробила вона” і “Це теж зробила вона” - ілюстровані книги для дітей і підлітків про видатних українок, створені видавництвом “Видавництво”. Трибухівська СПШБ увійшла у перелік бібліотек, що стали щасливими власниками двотомника!!!! Щиро дякуємо Національному Демократичному Інституту та " Видавництву" за приємний подарунок.

21:21 13.02.2021

6 лютого ми отримали подарунок від Українського Інституту Книги .

Всім з дитинства добре знайомий вираз: «Книга – найкращий подарунок». І це дійсно так. Література – це вікно у світ, джерело нових знань, ключ до нових емоцій і можливостей. Фонд поповнено різножанровими книгами, українських та зарубіжних авторів, різноманітних видавництв, для дітей і дорослих, на 827 найменувань. Новинки будуть доступні для вас, дорогі наші читачі, як тільки пройдуть обробку та комплектування. Кожен примірник має наліпку, яка вирізняється найменуванням : - Ця книга у бібліотеці завдяки УІК. Щиро вдячні Український нститут книгиза чудовий подарунок, таку сучасну та цікаву літературу, сподіваємося на подальшу співпрацю.

10:23 07.02.2021

Крути -Символ героїзму та відданості нашого юнацтва.

     Крути, 29 січня 1918 року… Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії та безпечності.        Цей день бою під Крутами, став трагедією української молоді й цілої української спільноти.        У фойє нашої школи розгорнута книжкова виставка "Герої Крут - наша слава, наша історія "     Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам’яті і справах наступних поколінь.

15:28 28.01.2021

26 січня відбулася зустріч із семінаристом Богданом Фесиком.

"Щастя не можна творити від завтра, будь справді щасливим вже тут і тепер"- гасло, під яким 26 січня відбулася зустріч в " Літературній кав'ярні" Трибухівського СБК з молодим поетом - семінаристом, Богданом Фесиком. Конференц- зал, став атмосферним місцем зустрічі шанувальників поетичного слова, з митцем, що має талант від Бога: доносити людям свої вірші обдаровуючи світлом та теплом власної душі. Ця зустріч нікого не залишила байдужим, зачепивши найтонші струни сердець присутніх.

17:18 27.01.2021

22 січня - національне свято - День Соборності.

         22 січня - дата, якій судилося навічно вкарбуватися в історію України, як величне, національне свято - День Соборності. Адже вшанування творців Акту Злуки - це не тільки суспільна потреба, а й моральний обов'язок - берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на олтар незалежності, соборності, державності України!!!

16:53 21.01.2021

21 січня - онлайн-спогад «Життя — як день і день як — вічність», присвячений 80-річчю від дня народження Юрія Покальчука.

21 січня 2021 року, об 11.00 відділ міського абонементу Тернопільської ОУНБ організував онлайн-спогад «Життя — як день і день як — вічність», присвячений 80-річчю від дня народження Юрія Покальчука, уродженця Кременця, українського письменника, перекладача, науковця. Зустріч відбулася у програмі «Zoom». Щиро дякуємо за запрошення.

16:11 21.01.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень