A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека

З Днем Матері!

       Низько вклоняємось Вам, Матусі , за Ваше терпіння, витримку, дивовижну мудрість і мужність, з якими Ви, долаючи нинішні негаразди, зберігаєте віру у завтрашній кращий день для своїх рідних і близьких, для нашої країни.      Тож здоров’я вам, тепла і благополуччя. Хай під променями травневого сонця розтануть усі ваші негаразди! Вітаємо з Днем Матері!!!

12:31 08.05.2020

26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

       В ніч на 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталися вибухи, внаслідок яких повністю було зруйновано реактор четвертого енергоблоку. У повітря потрапили радіоактивні речовин, що з вітром розсіялися над Україною і багатьма країнами Європи. Техногенна катастрофа забрала життя численних її ліквідаторів, які, особливо в перші дні, навіть не здогадувалися про загрозу, яку несе радіація. Ціною власного життя і здоров’я вони ліквідували пожежу на станції і далі проводили роботи на аварійному блоці і навколо нього. 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС стала пусткою: населення було евакуйовано. Наслідки Чорнобильської аварії ще довго щемітимуть болем за тим, як людина може стати жертвою неконтрольованого використання власних технічних розробок.        Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.      Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 осіб були евакуйовані із зон забруднення.        Чорнобильська аварія стала подією великого суспільно-політичного значення для СРСР і світу. Це наклало деякий відбиток на хід розслідування її причин. Підхід до інтерпретації фактів і обставин аварії змінювався з часом і повністю єдиної думки не існує досі.     У цей день вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

22:21 25.04.2020

100-річчя з дня народження Дмитра Білоуса

100-річчя з дня народження Дмитра Білоуса 24 квітня виповнюється 100 років з дня народження українського поета, перекладача з болгарської мови, літературного критика, громадського діяча, уродженця тоді ще Полтавської губернії Дмитра Білоуса.

20:17 23.04.2020

"Христос Воскрес - Воїстину Воскрес"

      З нагоди світлого Христового Воскресіння працівники Трибухівської сільської публічно - шкільної бібліотеки та працівники Трибухівського СБК вітають Вас та Ваші родини. Бажаємо міцного здоров’я, людського щастя, злагоди і спокою, наснаги у праці, успіхів у здійсненні всіх Ваших добрих намірів і починань. Нехай урочисто лунає в кожній нашій оселі Великоднє вітання. «Христос Воскрес»! «Воїстину Воскрес»!

23:11 04.04.2020

206 - річниця від дня народження Т. Г. Шевченка

У ці березневі дні вся Україна відзначає 206 - річницю від дня народження Т. Г. Шевченка, не винятком стала і Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека. У конференц залі Трибухівського СБК 10 березня відбулася зустріч у " Літературній кав'ярні", організатором якої є директор Трибухівського СБК Качур Марія Іванівна. Темою якої було" Історія мого життя становить частину історії моєї Батьківщини". На ній усі присутні читали вірші, а ансамбель "Пісене джерело" керівник Забарило Галина Петрівна та художній керівник Олексюк Леся Степанівна співали пісні на слова поета. Бібліотекарями було підготовлено своєрідне "Дерево життя та творчості Т. Г. Шевченка", де кожний кленовий листочок символізує відрізок життя та творчості письменника. Також була підготовлена виставка художніх матеріалів, які Шевченко малював олією та олівцем. Окрема увага усіх присутніх зосередилася на друзях Кобзаря, які відіграли важливу роль у його житті. Зокрема це Василь Жуковський, Євген Гребінка, Іван Сошенко, Карл Брюлов та Василь Григорович, які визволили його з кріпацтва.

22:58 10.03.2020

Міжнародний день рідної мови 2020 р.

До Міжнародного дня рідної мови який відзначали 21 лютого, усі народи світу та кожна освічена людина, працівники Трибухівської сільської публічно - шкільної бібліотеки спільно з працівниками Трибухівського сільського будинку культури провели брейн-ринг «Вчіться складно говорити своїм рідним словом». У знанні саме рідної мови – української – взяли участь учні 8-х класів Трибухівської ЗОШ. А змагалися команди у різноманітних конкурсах, відповідали на безліч запитань з історії української мови, фонетики, згадали про видатних мовознавців; демонстрували своє вміння говорити українською. Гарним доповненням заходу стала тематична книжкова виставка « Хай українська мова солов'їна підніметься і зазвучить, як гімн " Віримо у майбутнє нашої мови, у світлу долю української нації, бо мова – це найвищий дар людини й народу. Любімо рідну мову, бережімо і плекаймо її!

22:43 21.02.2020

Небесна Сотня - наш біль і наша гордість.

     Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.       В пам'ять про полеглих за майбутнє України присвячується ця виставка "Майдан у серці України"     І ми не будьмо байдужими! Не забуваймо тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього! Спасибі всім, хто відстоював Майдан, за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності і патріотизму!

22:35 18.02.2020

День Валентина - 14 лютого 2020 р.

Любов – найкраще почуття! Вона не має меж – безкрая! З любові починається життя, Вона усе найкраще починає. 14 лютого відзначатиметься День Святого Валентина, або День закоханих. Напередодні цього світлого свята у Трибухівській СПШБ вирують романтична атмосфера та позитивний настрій. Бібліотекарі та учні школи створили та розмалювали спільну валентинку. Пропонуємо переглянути як все відбувалося. 

13:38 14.02.2020

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень