A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Трибухівської сільської ради

Трибухівська сільська публічно-шкільна бібліотека

18 січня - Міжнародний День Сніговика.

18 січня - Міжнародний День Сніговика. Ідея цього свята спала на думку колекціонеру Корнеліусу Гретцю з Німеччини. Ще у юнацькому віці він розпочав збирати зображення сніговиків, а в 2008 році зі своєю коллекцією з понад трьома тисячами експонатів увійшов до книги рекордів Гіннесса. Корнеліус міркував так: по-перше – в середині січня в багатьох країнах є сніг. По-друге – цифра 18 схожа на сніговика, який тримає в руках віник. Тож мерщій ліпіть сніговика і робіть з ним фото!!!

15:46 17.01.2021

16 січня- Всеукраїнський день пам'яті Кіборгів.

    16 січня- Всеукраїнський день пам'яті Кіборгів, які пройшли через 242-денне пекло. Ця героїчна оборона, стала для нас символом мужності та незламності українських патріотів, що ціною життя відстоювали маленький клаптик нашої землі. Тож не забуваймо їхнього подвигу. Пропонуємо до прослуховування вірш , автор - Вікторія Абукадум.

16:32 15.01.2021

День бібліотек (30 вересня 2020 р.)

Бібліотека - древня і вічно юна оселя людського розуму. Всеукраїнський день бібліотек - це нагода відзначити роль книгозбірні у житті кожного українця і зокрема зростаючих поколінь. Своїх бібліотекарів прийшли привітати найактивніші читачі, шанувальники книги - учні та вчителі Трибухівської ЗОШ. Працівники бібліотеки креативно та творчо підійшли до проведення свята, тому окрім ознайомлення з його історією виникненя, створення флешмобу - кліпу, вирішили відзначити найактивніших читачів сертифікатами та солодощами.

14:55 30.09.2020

День Державного Прапора - 23 серпня, та День Незалежності України – 24 серпня

День Державного Прапора - 23 серпня, та День Незалежності України – 24 серпня, це свята, які в історію України вписав кожен із нас своєю боротьбою, чесною працею чи тихою молитвою. Це є вираженням історичного прагнення нашого народу до свободи.

15:05 22.08.2020

Пантелеймон Куліш - 201 рік від дня народження.

     7 серпня 1819 року народився Пантелеймон Олександрович Куліш — український письменник, фольклорист, етнограф, мовознавець, перекладач, критик, редактор, видавець, філософ історії. Охрещений на честь святого Пантелеймона Цілителя, «зціляв рани» Русі Української (Старої, Київської), сприяючи розвитку української літературної мови, науки, філософії, історії. Певний період нейтрально ставився до Московської держави і російської мови і культури. Автор першої фонетичної абетки для української мови, яка лежить в основі сучасного українського правопису та мовлення. Пантелеймон Куліш здійснив перший переклад Біблії українською мовою. Перекладав твори Шекспіра, Байрона, Гейне, Міллера, Пушкіна та інших корифеїв світової літератури. Автор першого українського історичного роману «Чорна рада». Писав українською та російською мовами.

09:12 07.08.2020

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень